Umflături la degetele de la mâini

Umflăturile la degetele de la mâini pot fi cauzate de diferite afecțiuni și pot avea diverse simptome și tratamente. În acest articol, vom explora diferitele cauze ale umflăturilor la degetele de la mâini și vom oferi informații utile pentru a înțelege și gestiona această problemă.

Cauzele umflăturilor la degetele de la mâini

Există mai multe cauze posibile pentru apariția umflăturilor la degetele de la mâini. Unele dintre cele mai comune cauze includ:

 • Artrita: Umflăturile la degetele de la mâini pot fi un simptom al artritei, o afecțiune inflamatorie a articulațiilor. Artrita poate provoca inflamație, durere și rigiditate la nivelul degetelor.
 • Leziuni: Traumatismele sau vânătăile la nivelul degetelor pot provoca umflături și inflamații. Acestea pot fi rezultatul unui accident, lovituri sau exerciții fizice intense.
 • Infecții: Infecțiile bacteriene sau virale pot determina umflături și inflamații la nivelul degetelor de la mâini. De exemplu, o infecție a unghiei sau a degetului poate provoca umflături dureroase și roșeață.
 • Boala Raynaud: Această afecțiune afectează circulația sângelui către degetele de la mâini, determinând umflături, amorțeală și schimbări de culoare la nivelul degetelor.
 • Gută: Gută este o formă de artrită cauzată de acumularea excesivă de acid uric în organism. Aceasta poate provoca umflături și dureri severe la nivelul degetelor de la mâini.
Vezi si:  Manevra Blumberg

Tratamentul umflăturilor la degetele de la mâini

Tratamentul umflăturilor la degetele de la mâini depinde de cauza subiacentă a problemei. Pentru a determina cauza exactă, este recomandat să consultați un medic specialist, cum ar fi un reumatolog sau un medic generalist.

În funcție de cauza identificată, tratamentul poate include:

 • Medicație: Medicamentele antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate umflăturilor la degetele de la mâini. În cazul infecțiilor, medicamentele antibiotice pot fi necesare.
 • Terapie fizică: Pentru persoanele cu artrită sau leziuni, terapia fizică poate fi utilă în reducerea durerii și îmbunătățirea mobilității degetelor de la mâini.
 • Compresia și ridicarea: Aplicarea de comprese reci sau calde și menținerea mâinilor ridicate poate ajuta la reducerea umflăturilor și a durerii.
 • Chirurgie: În unele cazuri, cum ar fi cele severe sau care nu răspund la alte tratamente, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a remedia problema cauzatoare.

Îngrijirea la domiciliu pentru umflăturile la degetele de la mâini

În plus față de tratamentul prescris de medic, există și măsuri pe care le puteți lua acasă pentru a gestiona umflăturile la degetele de la mâini:

 • Odihniți mâinile: Evitați activitățile care pot agrava umflăturile și oferiți mâinilor timpul necesar pentru a se recupera.
 • Aplicați comprese reci sau calde: Încercați să aplicați comprese reci sau calde pe zonele afectate pentru a reduce umflăturile și a calma disconfortul.
 • Mențineți mâinile ridicate: Atunci când sunteți în repaus, încercați să vă mențineți mâinile ridicate pentru a favoriza drenajul limfatic și circulația sângelui.
 • Evitați factorii declanșatori: Dacă anumite activități sau alimente vă declanșează umflăturile, încercați să le evitați pentru a preveni recurențele.
Vezi si:  Plan de Îngrijire Reumatologie

FAQ despre umflăturile la degetele de la mâini

1. Cum pot preveni umflăturile la degetele de la mâini?

Pentru a preveni umflăturile la degetele de la mâini, este recomandat să evitați leziunile și să aveți grijă de sănătatea generală a mâinilor. Menținerea unei alimentații echilibrate, efectuarea exercițiilor fizice regulate și purtarea unor echipamente de protecție adecvate în timpul activităților fizice pot ajuta la prevenirea umflăturilor.

2. Când ar trebui să consult un medic?

Este recomandat să consultați un medic în următoarele situații:

 • Umflăturile sunt severe și nu se ameliorează în câteva zile.
 • Aveți dificultăți în mișcarea degetelor sau în realizarea activităților zilnice.
 • Umflăturile sunt însoțite de febră, roșeață intensă sau secreție.
 • Simptomele se agravează sau persistă pe termen lung.

3. Există remedii naturale pentru umflăturile la degetele de la mâini?

Unele remedii naturale, cum ar fi aplicarea de comprese reci de infuzii de plante medicinale sau utilizarea uleiurilor esențiale cu proprietăți antiinflamatoare, pot oferi un oarecare ameliorare a umflăturilor. Cu toate acestea, este important să discutați întotdeauna cu un medic înainte de a utiliza orice remediu naturist.

În concluzie, umflăturile la degetele de la mâini pot fi cauzate de diferite afecțiuni, iar tratamentul depinde de cauza identificată. Consultați întotdeauna un medic pentru un diagnostic adecvat și un plan de tratament personalizat.


Postări similare:

Vezi si:  Ce este spondilodiscartroza?

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu