Dureri in piept partea dreapta

Durerile in piept pot fi ingrijoratoare si pot indica o varietate de probleme de sanatate. Cand resimti dureri in partea dreapta a pieptului, este important sa intelegi cauzele posibile si sa iei masuri adecvate pentru a identifica si trata problema.

Uneori, durerea in piept partea dreapta poate fi rezultatul unor afectiuni comune, precum indigestia sau o musculatura intinsa. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un simptom al unor probleme mai serioase, cum ar fi afectiunile cardiace sau respiratorii. Prin urmare, este intotdeauna recomandat sa cauti asistenta medicala daca experimentezi dureri in piept severe, persistente sau inexplicabile.

Cauze posibile ale durerilor in piept partea dreapta

Durerile in piept partea dreapta pot avea mai multe cauze, inclusiv:

 • Boala de reflux gastroesofagian (BRGE): Afectiunea caracterizata prin refluxul acidului gastric in esofag, ceea ce poate cauza dureri in piept, in special in partea dreapta.
 • Musculatura intinsa: Activitatile fizice intense sau miscarile bruște pot provoca tensiune musculara, determinand aparitia durerii in piept.
 • Boala inflamatorie intestinala: Anumite afectiuni, cum ar fi boala Crohn sau colita ulceroasa, pot provoca inflamatii si dureri abdominale care pot iradia catre pieptul din partea dreapta.
 • Afectiuni ale ficatului: Anumite afectiuni hepatice, cum ar fi hepatita sau ciroza, pot provoca dureri in partea dreapta a pieptului.
 • Calculii biliari: Calculii biliari pot bloca ductul biliar si pot cauza dureri intense in partea dreapta a pieptului.
 • Probleme respiratorii: Infectiile respiratorii sau afectiunile pulmonare, precum pneumotoraxul sau embolia pulmonara, pot provoca dureri in piept, inclusiv in partea dreapta.
 • Angina: O afectiune cardiaca caracterizata prin dureri in piept cauzate de o circulatie sanguina redusa catre muschiul inimii.
Vezi si:  Saltea pentru dureri de spate

Cand sa cauti asistenta medicala

Daca experimentezi dureri in piept partea dreapta, este intotdeauna recomandat sa soliciti asistenta medicala pentru a evalua si diagnostica problema. In plus, daca prezinti urmatoarele simptome, trebuie sa cauti urgent asistenta medicala:

 • Durere severa in piept care nu dispare sau dureaza mai mult de cateva minute.
 • Dificultati de respiratie severe.
 • Amețeală sau lesin.
 • Senzație de constricție sau presiune in piept.
 • Simptome de atac de cord, cum ar fi durere care se extinde in bratul stang, mandibula sau spate.

Este important sa nu ignori aceste simptome sau sa le atribui altor cauze. O evaluare medicala adecvata poate ajuta la identificarea si tratarea corecta a problemelor de sanatate.

Frequently Asked Questions (FAQs)

1. Care ar putea fi cauza durerilor in piept partea dreapta?

Durerile in piept partea dreapta pot fi cauzate de mai multe motive, inclusiv afectiuni gastrointestinale, musculare, hepatice sau respiratorii. Este important sa soliciti asistenta medicala pentru un diagnostic adecvat.

2. Cand ar trebui sa caut asistenta medicala pentru durerile in piept partea dreapta?

Daca durerile in piept partea dreapta sunt severe, persistente sau insotite de simptome precum dificultati de respiratie, ameteli sau durere care se extinde in alte zone ale corpului, trebuie sa cauti imediat asistenta medicala.

3. Ce trebuie sa fac daca experimentez dureri in piept partea dreapta?

Daca experimentezi dureri in piept partea dreapta, este recomandat sa soliciti consult medical. Medicul va putea evalua simptomele tale, iti va pune intrebari specifice si va recomanda investigatii suplimentare pentru a identifica cauza durerii.

4. Pot fi durerile in piept partea dreapta un semn de afectiuni cardiace?

Da, unele afectiuni cardiace, cum ar fi angina, pot provoca dureri in piept, inclusiv in partea dreapta. Este important sa fii evaluat de catre un medic pentru a exclude sau a diagnostica corect eventualele probleme cardiace.

Vezi si:  Durerea de Coaste Dreapta

5. Ce alte simptome pot insoti durerile in piept partea dreapta?

In functie de cauza durerilor in piept partea dreapta, pot aparea si alte simptome, cum ar fi greata, varsaturi, durere abdominala sau febra. Este important sa comunici toate simptomele pe care le experimentezi medicului tau pentru a obtine un diagnostic precis.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu