Durere deasupra genunchiului

Durerea deasupra genunchiului poate fi o sursă de disconfort și poate afecta în mod semnificativ calitatea vieții unei persoane. Această durere poate fi rezultatul mai multor cauze și poate fi tratată în funcție de diagnosticul corect. În acest articol, vom explora diferitele cauze ale durerii deasupra genunchiului și opțiunile de tratament disponibile.

Cauze ale durerii deasupra genunchiului

Durerea deasupra genunchiului poate fi rezultatul mai multor condiții și leziuni. Printre cele mai comune cauze se numără:

 • Leziuni ale ligamentelor: Rupturile de ligamente, cum ar fi cele ale ligamentului încrucișat anterior (LIA), pot provoca durere deasupra genunchiului.
 • Tendinita rotuliană: Aceasta este o inflamație a tendonului rotulian, care leagă rotula de tibie. Această condiție poate provoca durere deasupra genunchiului.
 • Bursita: Bursa genunchiului, un sac de lichid care amortizează și protejează articulația genunchiului, poate deveni inflamată și provoca durere.
 • Artroza: Aceasta este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului, care poate provoca durere și rigiditate în zona deasupra genunchiului.
 • Fracturi sau fisuri osoase: Leziunile osoase pot provoca durere acută deasupra genunchiului și pot necesita intervenție medicală.

Tratamentul durerii deasupra genunchiului

Tratamentul durerii deasupra genunchiului depinde de cauza subiacentă a durerii. Este important să obțineți un diagnostic adecvat de la un medic sau un specialist în ortopedie pentru a determina ce provoacă durerea și pentru a putea recomanda tratamentul potrivit. Opțiunile de tratament pot include:

 • Repaus și modificări ale activității: Uneori, durerea deasupra genunchiului poate fi ameliorată prin reducerea activității care o agravează și prin acordarea de repaus genunchiului afectat.
 • Terapie fizică: Exercițiile și tehnicile de terapie fizică pot ajuta la întărirea mușchilor din jurul genunchiului, ameliorând durerea și îmbunătățind stabilitatea articulației.
 • Medicație: Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot fi prescrise pentru a reduce inflamația și durerea.
 • Infiltrare cu corticosteroizi: Uneori, medicul poate recomanda o infiltrare cu corticosteroizi pentru a reduce inflamația și durerea în zona afectată.
 • Intervenție chirurgicală: În cazurile severe sau în cazul leziunilor grave, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara sau înlocui structurile afectate.
Vezi si:  Dureri de Ligamente: Cauze, Simptome și Tratament

Îngrijirea personală și prevenția

Pentru a reduce riscul de apariție a durerii deasupra genunchiului sau pentru a preveni recidivele, este recomandat să adoptați următoarele măsuri:

 • Mențineți o greutate corporală sănătoasă: Excesul de greutate poate exercita o presiune suplimentară asupra genunchiului, crescând riscul de apariție a durerii.
 • Efectuați exerciții de întărire și întindere: Lucrarea la mușchii din jurul genunchiului prin exerciții specifice poate ajuta la menținerea stabilității și la prevenirea leziunilor.
 • Purtarea echipamentului adecvat: Dacă practicați sporturi sau activități care solicită genunchiul, asigurați-vă că utilizați echipamentul adecvat pentru a reduce riscul de leziuni.
 • Evitați suprautilizarea: Efectuarea excesivă a anumitor activități care pun presiune asupra genunchiului poate duce la apariția durerii și la leziuni.

FAQs (Întrebări frecvente)

1. Care sunt simptomele durerii deasupra genunchiului?

Simptomele durerii deasupra genunchiului pot include durere acută sau surdă, umflături, dificultate la îndoirea sau îndreptarea genunchiului și restricționarea mișcării.

2. Cât durează recuperarea după o intervenție chirurgicală la genunchi?

Timpul de recuperare după o intervenție chirurgicală la genunchi poate varia în funcție de tipul de intervenție efectuată și de gravitatea leziunii. Unele persoane pot avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se recupera complet, în timp ce altele pot avea nevoie de mai multe luni.

3. Pot preveni complet apariția durerii deasupra genunchiului?

Deși nu există o metodă garantată de prevenire a apariției durerii deasupra genunchiului, respectarea măsurilor de prevenire menționate mai sus poate reduce semnificativ riscul de leziuni și de apariție a durerii.

Sperăm că acest articol v-a oferit informațiile necesare despre durerea deasupra genunchiului. Dacă aveți dureri persistente sau simptome severe, vă recomandăm să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic adecvat.

Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu