Amortirea Degetelor Maini: Cauze, Simptome si Tratament

Amortirea degetelor maini poate fi o problema neplacuta si uneori ingrijoratoare. Acest simptom poate fi resimtit ca o senzatie de furnicaturi, intepaturi sau amortire temporara care afecteaza una sau mai multe degete de la maini. Amortirea degetelor poate fi cauzata de o varietate de factori si poate indica prezenta unei afectiuni subiacente.

Cauzele Amortirii Degetelor Maini

Exista mai multe cauze posibile ale amortirii degetelor maini. Acestea pot include:

 • Compresia nervoasa: Compresia nervoasa, cum ar fi sindromul de tunel carpian, poate provoca amortirea degetelor maini. Aceasta afectiune apare atunci cand nervul median, care furnizeaza senzatia si controlul muscular al degetelor, este comprimat in incheietura mainii.
 • Leziuni ale nervilor: Traumatismele sau leziunile la nivelul mainilor pot afecta nervii si pot cauza amortirea degetelor.
 • Tulburari circulatorii: Problemele de circulatie, cum ar fi arteriopatia periferica sau sindromul Raynaud, pot afecta fluxul de sange catre degete si pot duce la amortire.
 • Tulburari ale coloanei vertebrale: Unele afectiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi hernia de disc sau stenoza spinala, pot comprima nervii si pot cauza simptome de amortire la nivelul degetelor maini.
 • Diabetul: Persoanele cu diabet pot dezvolta neuropatie periferica, o afectiune care poate provoca amortirea si alte simptome la nivelul mainilor si picioarelor.

Simptomele Amortirii Degetelor Maini

Pe langa senzatia de amortire, persoanele care experimenteaza amortirea degetelor maini pot prezenta si alte simptome, cum ar fi:

 • Furnicaturi sau intepaturi
 • Slabiciune musculara la nivelul mainilor
 • Durere sau disconfort
 • Sensibilitate redusa la atingere sau temperatura
Vezi si:  Muschi atrofiați: simptome, cauze și tratament

Tratamentul Amortirii Degetelor Maini

Tratamentul pentru amortirea degetelor maini depinde de cauza subiacenta. Este important sa consultati un medic pentru un diagnostic precis si un plan de tratament adecvat. In functie de cauza identificata, tratamentul poate include urmatoarele:

 • Terapia fizica: Exercitiile si tehnicile de terapie fizica pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea functiei mainilor.
 • Medicatie: Unele medicamente pot fi prescrise pentru a ameliora durerea, inflamatia sau alte simptome asociate amortirii degetelor.
 • Interventii chirurgicale: In cazurile severe sau in cazul unor afectiuni precum sindromul de tunel carpian, interventia chirurgicala poate fi necesara pentru a elibera presiunea asupra nervilor.
 • Managementul cauzei subiacente: Daca amortirea degetelor este cauzata de o afectiune precum diabetul sau tulburarile circulatorii, managementul acestor afectiuni poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

1. Ce trebuie sa fac daca am amortire la nivelul degetelor maini?

Daca experimentati amortire la nivelul degetelor maini, este recomandat sa consultati un medic pentru evaluare si diagnostic. Un medic va poate ajuta sa identificati cauza subiacenta si va poate recomanda un plan de tratament adecvat.

2. Pot preveni amortirea degetelor maini?

Prevenirea amortirii degetelor maini poate fi dificila, deoarece exista mai multe cauze posibile. Cu toate acestea, este recomandat sa evitati suprasolicitarea mainilor si sa acordati atentie posturii corecte la munca sau in timpul activitatilor repetitive. De asemenea, este important sa tratati prompt orice leziuni sau afectiuni care pot afecta mainile sau nervii.

3. Cat de grava poate fi amortirea degetelor maini?

Gravitatea amortirii degetelor maini poate varia in functie de cauza subiacenta. In unele cazuri, poate fi o problema temporara si minora, in timp ce in alte cazuri poate indica prezenta unei afectiuni mai grave. Este important sa consultati un medic pentru evaluare si diagnostic adecvat.

Vezi si:  Genunchi umflat deasupra rotulei

Acesta a fost un articol despre amortirea degetelor maini. Speram ca informatiile furnizate v-au fost de folos. Pentru orice simptome sau ingrijorari legate de sanatate, va recomandam sa consultati intotdeauna un medic.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu