Amortirea Degetelor de la Picioare

Amortirea degetelor de la picioare este o senzatie neobisnuita si poate fi cauzata de mai multe motive. Este important sa intelegem cauzele posibile si sa cautam tratament adecvat pentru a ne recastiga confortul si mobilitatea.

Cauze ale Amortelii Degetelor de la Picioare

Amortirea degetelor de la picioare poate fi cauzata de mai multe conditii medicale sau factori de stil de viata. Printre cele mai comune cauze se numara:

 • Compresia nervoasa: Presiunea constanta asupra nervilor din zona picioarelor poate duce la amorțirea degetelor de la picioare. Aceasta presiune poate fi rezultatul purtarii incaltamintei necorespunzatoare, cum ar fi pantofi stramti sau incomozi.
 • Tunelul tarsian: Aceasta este o afectiune in care nervul tibial, care trece prin tunelul tarsian in partea inferioara a piciorului, este comprimat. Aceasta poate duce la amorțirea, furnicaturi sau durere in degetele de la picioare.
 • Neuropatia periferica: Este o afectiune a sistemului nervos care afecteaza nervii periferici, inclusiv cei din picioare. Amortirea degetelor de la picioare poate fi unul dintre simptomele asociate cu neuropatia periferica.
 • Probleme circulatorii: Insuficienta circulatorie in picioare poate determina reducerea fluxului de sange catre tesuturile nervoase, ceea ce poate provoca amorțirea degetelor.

Tratamentul Amortelii Degetelor de la Picioare

Tratamentul amortelii degetelor de la picioare depinde de cauza subiacenta. Este important sa consultati un medic pentru a primi un diagnostic adecvat si pentru a determina ce masuri trebuie luate. In functie de cauza, tratamentul poate include:

 • Imbunatatirea circulatiei: Pentru problemele de circulatie, medicul poate recomanda exercitii fizice regulate, mentinerea unei greutati sanatoase si evitarea fumatului.
 • Terapia fizica: Unele cazuri de compresie nervoasa pot beneficia de terapie fizica, care poate ajuta la relaxarea muschilor si la reducerea presiunii asupra nervilor.
 • Modificarea incaltamintei: Daca incaltamintea necorespunzatoare este cauza amortelii degetelor, se recomanda purtarea pantofilor confortabili si adecvati, care sa nu comprime picioarele.
 • Medicatie: In anumite cazuri, medicul poate prescrie medicamente pentru a ameliora simptomele, cum ar fi durerea sau inflamatia.
Vezi si:  RMN Genunchi Cluj: Diagnostic Avansat pentru Problemele Articulației Genunchiului

Prevenirea Amortelii Degetelor de la Picioare

Pentru a preveni amortirea degetelor de la picioare, este important sa adoptam anumite masuri de precautie. Acestea pot include:

 • Purtarea incaltamintei potrivite: Asigurati-va ca purtati incaltaminte confortabila, care sa ofere spatiu suficient pentru degetele de la picioare si sa nu exercite presiune excesiva.
 • Efectuarea exercitiilor fizice: Mentinerea unui stil de viata activ si efectuarea exercitiilor fizice regulate poate imbunatati circulatia sangelui si poate reduce riscul de amortire a degetelor de la picioare.
 • Evitarea factorilor de compresie: Incercati sa evitati factorii care pot exercita presiune asupra nervilor din picioare, cum ar fi statul prelungit in picioare sau in pozitii incomode.

Frequently Asked Questions (FAQs)

1. Care sunt cauzele comune ale amortelii degetelor de la picioare?

Cauzele comune ale amortelii degetelor de la picioare includ compresia nervoasa, tunelul tarsian, neuropatia periferica si problemele circulatorii.

2. Ce tratamente sunt disponibile pentru amortirea degetelor de la picioare?

Tratamentul amortelii degetelor de la picioare depinde de cauza subiacenta și poate include imbunatatirea circulatiei, terapie fizica, modificarea incaltamintei si medicatie, in functie de caz.

3. Cum pot preveni amortirea degetelor de la picioare?

Pentru a preveni amortirea degetelor de la picioare, este recomandat sa purtati incaltaminte adecvata, sa efectuati exercitii fizice regulate si sa evitati factorii de compresie care pot afecta nervii din picioare.


Postări similare:

Vezi si:  Nevralgia Arnold - Ameteli și Tratament Eficient

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu