RoActemra Prospect

RoActemra este un medicament utilizat în tratamentul unor afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, poliartrita reumatoidă juvenilă și arterita cu celule gigante. Acest articol oferă un prospect detaliat al medicamentului RoActemra, inclusiv informații despre compoziție, indicatii terapeutice, mod de administrare și posibile reacții adverse.

Compoziție și mod de acțiune

RoActemra conține substanța activă tocilizumab, care este un anticorp monoclonal umanizat. Acesta acționează prin blocarea receptorului pentru interleukina-6 (IL-6) și reduce inflamația asociată cu afecțiunile reumatologice.

Indicații terapeutice

RoActemra este utilizat în următoarele afecțiuni:

  • Artrita reumatoidă: RoActemra poate fi utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente antireumatice pentru a reduce simptomele și a îmbunătăți funcția fizică la pacienții adulți cu artrită reumatoidă activă.
  • Poliartrita reumatoidă juvenilă: RoActemra este utilizat în tratamentul poliartritei reumatoide juvenile activă la copiii cu vârsta de 2 ani și peste.
  • Arterita cu celule gigante: RoActemra este utilizat în tratamentul arteritei cu celule gigante, o boală inflamatorie a vaselor de sânge.

Mod de administrare

RoActemra este administrat sub formă de perfuzie intravenoasă sau injecție subcutanată. Doza și durata tratamentului depind de afecțiunea tratată și de răspunsul individual al pacientului. Este important să urmați instrucțiunile medicului și să nu modificați doza sau modul de administrare fără consultul acestuia.

Reacții adverse

Utilizarea RoActemra poate determina anumite reacții adverse. Cele mai frecvente efecte secundare includ infecții respiratorii, cefalee, dureri musculare, scăderea numărului de celule albe din sânge, creșterea nivelului de colesterol și trigliceride în sânge. Este important să raportați orice reacții adverse medicului dumneavoastră.

Vezi si:  Ma trezesc speriată din somn

1. Ce este RoActemra?

RoActemra este un medicament utilizat în tratamentul unor afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, poliartrita reumatoidă juvenilă și arterita cu celule gigante. Conține substanța activă tocilizumab.

2. Cum acționează RoActemra?

RoActemra acționează prin blocarea receptorului pentru interleukina-6 (IL-6) și reduce inflamația asociată cu afecțiunile reumatologice.

3. Care sunt indicațiile terapeutice ale RoActemra?

RoActemra este utilizat în tratamentul artritei reumatoide, poliartritei reumatoide juvenile și arteritei cu celule gigante.

4. Cum se administrează RoActemra?

RoActemra poate fi administrat sub formă de perfuzie intravenoasă sau injecție subcutanată. Doza și durata tratamentului sunt determinate de medicul dumneavoastră.

5. Ce reacții adverse poate provoca RoActemra?

Utilizarea RoActemra poate determina reacții adverse, cum ar fi infecții respiratorii, cefalee, dureri musculare, scăderea numărului de celule albe din sânge și creșterea nivelului de colesterol și trigliceride în sânge.

Acestea sunt doar câteva informații importante despre RoActemra. Este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a obține informații detaliate și personalizate înainte de a utiliza acest medicament.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu