Ma doare lângă buric în stânga

Acest articol se referă la senzația de durere localizată în partea stângă a abdomenului, în apropierea buricului. Durerea în această zonă poate fi cauzată de o varietate de factori și poate avea diferite intensități și caracteristici. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale durerii lângă buric în stânga, precum și opțiunile de tratament disponibile.

Cauze posibile ale durerii lângă buric în stânga

Durerea localizată în partea stângă a abdomenului, în apropierea buricului, poate fi rezultatul mai multor afecțiuni și probleme de sănătate. Printre cauzele comune se numără:

 • Colita: Inflamația colonului poate provoca dureri abdominale, inclusiv în zona lângă buric, în stânga.
 • Gastrită: Inflamația stomacului poate fi responsabilă de disconfort abdominal, inclusiv în partea stângă a buricului.
 • Infecția tractului urinar: Infecția în tractul urinar poate provoca dureri în abdomenul inferior, inclusiv în partea stângă.
 • Boala inflamatorie intestinală: Afecțiuni precum boala Crohn sau colita ulcerativă pot determina dureri abdominale în diferite zone, inclusiv în partea stângă a buricului.
 • Diverticulita: Inflamația diverticulilor, mici saci de la nivelul colonului, poate cauza dureri intense în partea stângă a abdomenului.
 • Endometrioza: Această afecțiune afectează femeile și implică creșterea țesutului uterin în afara uterului. Poate provoca dureri abdominale cronice, inclusiv în partea stângă a buricului.
 • Hernie: O hernie abdominală în zona stângă poate produce senzația de durere lângă buric.
Vezi si:  Durere în partea dreapta sub coaste

Tratamentul durerii lângă buric în stânga

Tratamentul pentru durerea lângă buric în stânga depinde de cauza subiacentă a acesteia. Este important să obțineți un diagnostic adecvat de la un medic pentru a determina cauza exactă a durerii și pentru a urma un plan de tratament adecvat. Unele opțiuni comune de tratament pot include:

 • Medicație: Medicamentele pot fi prescrise pentru a reduce inflamația, a ameliora durerea sau a trata afecțiunea specifică care cauzează disconfortul.
 • Modificări ale dietei: Unele probleme digestive pot fi ameliorate prin ajustarea dietei, eliminarea alimentelor iritante sau adăugarea de fibre și probiotice.
 • Intervenție chirurgicală: În unele cazuri, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a remedia o problemă fizică, cum ar fi o hernie sau diverticulita.
 • Terapie: Pentru afecțiunile cronice, cum ar fi boala inflamatorie intestinală sau endometrioza, terapiile complementare precum terapia prin dietă sau terapia fizică pot fi benefice.

FAQs despre durerea lângă buric în stânga

Care sunt simptomele asociate cu durerea lângă buric în stânga?

Simptomele pot varia în funcție de cauza subiacentă, dar pot include dureri abdominale, crampe, senzație de arsură, greață sau schimbări ale tranzitului intestinal.

Când ar trebui să caut ajutor medical pentru durerea lângă buric în stânga?

Este recomandat să căutați asistență medicală dacă aveți dureri abdominale severe, durerea persistă sau se înrăutățește, sau dacă sunteți îngrijorat de simptomele asociate.

Există măsuri de prevenire a durerii lângă buric în stânga?

Prevenirea depinde de cauza specifică a durerii. Pentru afecțiunile digestive, cum ar fi gastrita sau colita, menținerea unei diete sănătoase și evitarea alimentelor iritante poate ajuta la prevenirea episoadelor de durere.

Cât de des ar trebui să mă adresez medicului pentru durerea lângă buric în stânga?

Dacă durerea este persistentă sau recurentă, este important să consultați un medic pentru evaluare și pentru a determina cauza subiacentă. Medicul vă poate oferi recomandări specifice și un plan de tratament adecvat.

Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu