Genunchi umflat după artroscopie: Cauze, simptome și tratament

Artroscopia genunchiului este o procedură chirurgicală minim invazivă utilizată pentru a diagnostica și trata diverse afecțiuni ale genunchiului. Cu toate acestea, după o artroscopie, este posibil ca genunchiul să prezinte umflături și inflamații temporare. În acest articol, vom explora cauzele comune ale umflăturii genunchiului după artroscopie, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile.

Cauzele umflăturii genunchiului după artroscopie

Umflarea genunchiului după artroscopie poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv:

 • Reacție inflamatorie la intervenția chirurgicală: Chirurgia artroscopică implică introducerea unor instrumente și substanțe de spălare în cavitatea articulară, ceea ce poate provoca o reacție inflamatorie la nivelul genunchiului.
 • Leziuni ale țesuturilor moi: Artroscopia poate implica reparația sau îndepărtarea țesuturilor moi deteriorate, ceea ce poate duce la umflături temporare.
 • Excesul de lichid articular: Uneori, artroscopia poate determina o creștere temporară a producției de lichid în articulație, ceea ce duce la umflarea genunchiului.

Simptomele umflăturii genunchiului după artroscopie

Umflarea genunchiului după artroscopie poate fi însoțită de următoarele simptome:

 • Durere și sensibilitate la nivelul genunchiului umflat.
 • Rigiditate și dificultate în mișcarea genunchiului.
 • Roșeață și senzație de căldură în jurul genunchiului afectat.

Dacă observați aceste simptome, este important să contactați medicul dumneavoastră pentru evaluare și recomandări adecvate.

Tratamentul umflăturii genunchiului după artroscopie

Pentru a trata umflarea genunchiului după artroscopie, pot fi recomandate următoarele măsuri:

 • Odihnă și protecție: Evitați exercițiile fizice intense și evitați suprasolicitarea genunchiului afectat.
 • Compresie: Utilizați bandaje compresive sau genunchiere pentru a reduce umflarea și a oferi suport genunchiului.
 • Elevarea piciorului: Ridicați piciorul afectat pentru a ajuta la scurgerea lichidului și la reducerea umflăturii.
 • Gheață: Aplicați pachete de gheață pe genunchiul umflat pentru a reduce inflamația și durerea.
 • Medicație: Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente antiinflamatoare sau analgezice pentru a reduce inflamația și durerea asociate cu umflarea genunchiului.
Vezi si:  Otalgie Nevralgică: Cauze, Simptome și Tratament

Este important să urmați întotdeauna sfaturile medicului dumneavoastră și să respectați orice recomandări specifice legate de tratamentul și recuperarea după artroscopie.

Întrebări frecvente (FAQ)

Cât timp durează umflarea genunchiului după artroscopie?

Durata umflăturii genunchiului după artroscopie poate varia în funcție de severitatea intervenției chirurgicale și de răspunsul individual al pacientului. În general, umflarea poate persista timp de câteva zile până la câteva săptămâni.

Când ar trebui să contactez medicul meu în legătură cu umflarea genunchiului după artroscopie?

Ar trebui să contactați medicul dumneavoastră dacă umflarea genunchiului persistă sau se înrăutățește, dacă apare febră sau dacă aveți alte simptome neobișnuite, cum ar fi secreții sau sângerări la nivelul genunchiului.

Pot preveni umflarea genunchiului după artroscopie?

Chiar dacă nu puteți preveni complet umflarea genunchiului după artroscopie, puteți urma indicațiile medicului dumneavoastră pentru a minimiza riscul și a reduce severitatea umflăturii. Acestea pot include repaus adecvat, utilizarea bandajelor compresive și aplicarea gheții în primele zile după intervenție.

Cât de mult timp durează recuperarea după artroscopia genunchiului?

Recuperarea după artroscopia genunchiului poate varia în funcție de procedura efectuată și de caracteristicile individuale ale pacientului. În general, poate dura câteva săptămâni până la câteva luni pentru a reveni complet la activitățile normale. Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră și să participați la programul de fizioterapie dacă este recomandat.


Postări similare:

Vezi si:  Calmare mâncărime în talpă
Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu