Durerea de claviculă stângă

Durerea de claviculă stângă poate fi un simptom inconfortabil și deranjant, care poate afecta calitatea vieții unei persoane. Clavicula, cunoscută și sub denumirea de osul cheii, este situată în partea superioară a toracelui și joacă un rol important în susținerea și mișcarea brațului. Când apare durerea în această zonă, poate fi cauzată de o varietate de factori și afecțiuni. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale durerii de claviculă stângă, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile.

Cauze posibile ale durerii de claviculă stângă

Durerea de claviculă stângă poate fi rezultatul mai multor condiții sau traumatisme. Printre cele mai frecvente cauze se numără:

 • 1. Traumatisme și fracturi: O cădere sau un accident care implică o lovitură directă asupra claviculei poate provoca fracturi sau leziuni ale ligamentelor și tendoanelor din această zonă.
 • 2. Tendinită: Inflamația tendoanelor care se atașează de claviculă poate provoca durere și disconfort. Tendinita poate fi cauzată de suprasolicitare sau uzură excesivă.
 • 3. Bursită: Bursa, o mică pungă umplută cu lichid care reduce frecarea între claviculă și alte structuri anatomice, poate deveni inflamată și provoca durere.
 • 4. Artrită: O formă de artrită numită artrită acromioclaviculară poate afecta articulația între claviculă și acromion (partea exterioară a omoplatului) și poate provoca durere în claviculă.
 • 5. Tumori osoase: În unele cazuri rare, tumori osoase benigne sau maligne pot apărea în claviculă și pot provoca durere și disconfort.
Vezi si:  Durerea de picioare de la genunchi în jos - Cauze și Remedii

Simptome asociate durerii de claviculă stângă

Durerea de claviculă stângă poate fi însoțită de diverse simptome, care pot varia în funcție de cauza subiacentă. Printre simptomele comune se numără:

 • 1. Durere localizată: O durere surdă, ascuțită sau înțepătoare în zona claviculei stângi poate fi prezentă.
 • 2. Limitarea mișcării: În unele cazuri, durerea poate afecta capacitatea de a mișca brațul sau de a efectua anumite activități.
 • 3. Umflarea și sensibilitatea: Zonele din jurul claviculei pot deveni umflate și sensibile la atingere.
 • 4. Creșterea senzației de durere: Durerea poate deveni mai intensă în timpul activității fizice sau în anumite poziții ale brațului.

Opțiuni de tratament pentru durerea de claviculă stângă

Tratamentul pentru durerea de claviculă stângă depinde de cauza subiacentă și de gravitatea simptomelor. În unele cazuri, măsuri conservatoare pot fi suficiente pentru a ameliora durerea și a promova vindecarea. Acestea pot include:

 • 1. Repaus și evitarea activităților care agravează durerea.
 • 2. Aplicarea de gheață pe zona afectată pentru a reduce inflamația și durerea.
 • 3. Utilizarea medicamentelor antiinflamatoare non-steroidiene (AINS) pentru a ameliora durerea și inflamația.
 • 4. Fizioterapie și exerciții de întărire pentru a îmbunătăți flexibilitatea și rezistența claviculei și a mușchilor învecinați.

În cazurile mai grave, în care durerea persistă sau există o leziune mai gravă, pot fi necesare intervenții medicale suplimentare, cum ar fi:

 • 1. Imobilizarea claviculei cu ajutorul unui guler cervical sau a unui dispozitiv de fixare special.
 • 2. Injecții cu corticosteroizi pentru a reduce inflamația și durerea.
 • 3. Chirurgie pentru a repara fracturile, ligamentele deteriorate sau alte afecțiuni severe.

1. Durerea de claviculă stângă este întotdeauna cauzată de o fractură?

Nu, durerea de claviculă stângă poate fi cauzată de mai multe afecțiuni și traume, inclusiv fracturi, tendinită, bursită, artrită și tumori osoase.

Vezi si:  Dureri în timpul ovulației: Cauze, simptome și modalități de ameliorare

2. Cât durează recuperarea în cazul unei fracturi de claviculă?

Timpul de recuperare poate varia în funcție de severitatea fracturii și de modul de tratament. În general, recuperarea poate dura câteva săptămâni până la câteva luni.

3. Pot preveni durerea de claviculă stângă?

În unele cazuri, durerea de claviculă stângă poate fi prevenită prin evitarea traumelor și a suprasolicitării. Menținerea unei posturi corecte și efectuarea exercițiilor de întărire a mușchilor învecinați poate contribui, de asemenea, la prevenirea durerii.

În concluzie, durerea de claviculă stângă poate avea multiple cauze și poate fi tratată în funcție de severitatea și cauza subiacentă. Este important să consultați un specialist medical pentru a obține un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat. Prin urmare, dacă experimentați durere sau disconfort în zona claviculei stângi, nu ezitați să căutați ajutor medical pentru evaluare și tratament adecvat.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu