Durere în Ovarul Stâng: Cauze, Simptome și Tratament

Durerea în ovarul stâng poate fi un simptom alarmant și inconfortabil pentru multe femei. Este important să înțelegem cauzele posibile ale acestei dureri, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile. În acest articol, vom explora în detaliu durerea în ovarul stâng, punând accent pe factorii care o pot provoca și pe modalitățile de gestionare a acesteia.

Cauzele posibile ale durerii în ovarul stâng

Durerea în ovarul stâng poate avea mai multe cauze potențiale, printre care:

 • Chist ovarian: Un chist ovarian este o formațiune umplută cu lichid care se dezvoltă într-un ovar. Acesta poate provoca dureri moderate până la severe în zona ovarului afectat.
 • Infecție: Infecțiile pelvine, cum ar fi boala inflamatorie pelvină, pot provoca dureri în zona ovarelor. Aceste infecții pot fi cauzate de bacterii sau alte microorganisme și necesită tratament prompt.
 • Endometrioză: Endometrioza este o afecțiune în care țesutul endometrial crește în afara uterului. Dacă acest țesut se dezvoltă în apropierea ovarelor sau se atașează de ele, poate provoca dureri și disconfort.
 • Torsiune ovariană: Torsiunea ovariană se produce atunci când un ovar se rotește, cauzând o întrerupere a fluxului de sânge către ovar. Aceasta poate fi o urgență medicală și necesită intervenție chirurgicală imediată.
 • Boala ovariană polichistică: Această afecțiune se caracterizează prin formarea de chisturi multiple în ovare. Durerea în zona ovarelor poate fi un simptom al acestei afecțiuni.
 • Menstruație: Unele femei pot experimenta disconfort și dureri în zona ovarului stâng în timpul ciclului menstrual.
Vezi si:  Ce Este Durerea de la Fesa pe Picior?

Simptomele asociate durerii în ovarul stâng

Pe lângă durere în zona ovarului stâng, pot apărea și alte simptome în funcție de cauza subiacentă. Acestea pot include:

 • Disconfort sau durere în partea inferioară a abdomenului sau în zona pelviană
 • Tulburări menstruale, cum ar fi sângerări abundente sau neregulate
 • Sângerare sau spotting între perioadele menstruale
 • Probleme digestive, cum ar fi greață, vărsături sau constipație
 • Probleme urinare, inclusiv urgență crescută sau durere la urinare
 • Senzație de oboseală sau epuizare
 • Modificări ale greutății corporale

Tratamentul pentru durerea în ovarul stâng

Tratamentul pentru durerea în ovarul stâng depinde de cauza subiacentă a durerii. Este important să consulți un medic pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Unele opțiuni de tratament posibile pot include:

 • Medicație: Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot fi prescrise pentru a reduce durerea și inflamația asociate. În anumite cazuri, pot fi necesare antibiotice pentru tratarea infecțiilor.
 • Terapie hormonală: Pentru afecțiuni precum endometrioza sau sindromul ovarian polichistic, terapia hormonală poate fi o opțiune. Aceasta poate ajuta la controlul simptomelor și la gestionarea durerii.
 • Intervenție chirurgicală: În cazurile severe sau în cazul torsiunii ovariene, poate fi necesară intervenția chirurgicală. Chirurgia poate fi folosită pentru a elimina chisturile, pentru a corecta torsiunea ovariană sau pentru a trata alte afecțiuni care provoacă durerea în ovarul stâng.

Ce ar trebui să fac dacă am dureri severe în ovarul stâng?

Dacă aveți dureri severe în ovarul stâng, este recomandat să consultați imediat un medic sau să mergeți la camera de urgență. Este important să obțineți o evaluare medicală adecvată pentru a identifica cauza durerii și a primi tratamentul necesar.

Vezi si:  Durere în partea stângă jos la femei

Poate durerea în ovarul stâng fi un simptom al cancerului ovarian?

Da, durerea în ovarul stâng poate fi unul dintre simptomele cancerului ovarian. Cu toate acestea, este important să înțelegem că durerea în acest domeniu poate fi cauzată de o serie de alte afecțiuni mai puțin severe. Dacă sunteți îngrijorată în legătură cu durerea în ovarul stâng, consultați medicul pentru o evaluare adecvată.

Pot rămâne însărcinată dacă am dureri în ovarul stâng?

Da, este posibil să rămâneți însărcinată chiar dacă aveți dureri în ovarul stâng. Durerea în această zonă nu exclude, în mod necesar, capacitatea de a concepe un copil. Cu toate acestea, dacă aveți dificultăți în a rămâne însărcinată sau dacă durerea persistă, este recomandat să consultați un specialist în fertilitate pentru evaluare și ghidare suplimentară.

Când ar trebui să merg la medic dacă am dureri în ovarul stâng?

Dacă aveți dureri în ovarul stâng care sunt persistente, severe sau îți cauzează îngrijorare, este recomandat să consultați un medic. Un medic vă poate evalua simptomele, vă poate diagnostica corect și vă poate recomanda un plan de tratament adecvat.

Ce pot face pentru a reduce disconfortul în cazul durerii în ovarul stâng?

Pentru a reduce disconfortul în cazul durerii în ovarul stâng, puteți încerca următoarele măsuri:

 • Aplicați căldură: Aplicați o sticlă cu apă caldă sau o pernă de încălzire pe zona afectată pentru a reduce spasmele și a calma durerea.
 • Odihniți-vă: Oferiți-vă timp pentru odihnă și relaxare, evitând activitățile fizice solicitante în această perioadă.
 • Medicație OTC: Utilizați medicamente eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi AINS, pentru a reduce durerea și inflamația.
Vezi si:  Durere deasupra genunchiului

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu