Artrita umărului: Cauze, simptome și tratament

Artrita umărului este o afecțiune comună care afectează articulația umărului, determinând inflamație și durere. Este important să înțelegem cauzele, simptomele și opțiunile de tratament pentru a gestiona și trata această afecțiune. În acest articol, vom explora în detaliu artrita umărului și vom oferi informații esențiale pentru a te ajuta să înțelegi și să gestionezi această problemă.

Cauzele artritei umărului

Artrita umărului poate fi cauzată de mai multe factori, inclusiv:

 • Îmbătrânirea: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, articulațiile noastre pot suferi uzură și deteriorare, ceea ce crește riscul de apariție a artritei umărului.
 • Leziuni: Accidentele, traumele sau leziunile la nivelul umărului pot duce la dezvoltarea artritei în timp.
 • Genetica: Unele persoane pot avea o predispoziție genetică pentru a dezvolta artrită umărului.
 • Boli inflamatorii: Boli precum artrita reumatoidă sau lupusul pot afecta și articulația umărului.

Simptomele artritei umărului

Semnele și simptomele artritei umărului pot varia de la o persoană la alta, dar pot include:

 • Durere la nivelul umărului, care poate fi constantă sau se poate înrăutăți în timpul mișcării.
 • Rigiditatea articulară și dificultatea în efectuarea mișcărilor umărului.
 • Umflarea și inflamația la nivelul articulației umărului.
 • Oboseală și slăbiciune la nivelul umărului afectat.

Tratamentul artritei umărului

Tratamentul artritei umărului este personalizat în funcție de cauza și severitatea afecțiunii. Acesta poate include:

 • Medicație: Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi prescrise pentru a reduce durerea și inflamația. Medicamentele imunosupresoare pot fi utilizate în cazul artritei reumatoide.
 • Fizioterapie: Exercițiile și terapia fizică pot ajuta la întărirea mușchilor umărului, reducerea durerii și creșterea mobilității articulației.
 • Injectarea de corticosteroizi: Injecțiile cu corticosteroizi pot oferi un efect antiinflamator și de ameliorare a durerii.
 • Chirurgia: În cazuri severe de artrită umăr, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru înlocuirea articulației umărului.
Vezi si:  De la ce se inflamează nervul optic?

FAQs despre artrita umărului

1. Cum poate fi prevenită artrita umărului?

Din păcate, nu există o metodă 100% eficientă de prevenire a artritei umărului. Totuși, menținerea unui stil de viață sănătos, evitarea traumatismelor la nivelul umărului și consultarea regulată a medicului pot contribui la reducerea riscului.

2. Artrita umărului este o afecțiune dureroasă?

Da, artrita umărului poate fi dureroasă și poate afecta calitatea vieții persoanelor afectate. Cu toate acestea, tratamentele disponibile pot ajuta la ameliorarea durerii și la gestionarea simptomelor asociate.

3. Pot continua să fac exerciții fizice dacă am artrită umărului?

Da, exercițiile fizice sunt importante în managementul artritei umărului. Cu toate acestea, este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe un program de exerciții și să alegi activități care să nu agraveze simptomele.

4. Artrita umărului poate fi vindecată complet?

Artrita umărului este o afecțiune cronică, ceea ce înseamnă că vindecarea completă este rară. Cu toate acestea, cu un tratament adecvat și gestionarea simptomelor, este posibil să se obțină o ameliorare semnificativă a calității vieții.

5. Cât de des ar trebui să vizitez medicul în cazul artritei umărului?

Este recomandat să consulți medicul în mod regulat pentru a evalua starea umărului și a ajusta tratamentul, dacă este necesar. Discută cu medicul despre frecvența optimă a vizitelor în funcție de starea ta individuală.


Postări similare:

Vezi si:  Antiinflamator pentru urechi
Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu