Amorteala picior stang tratament

Amorteala piciorului stang este o senzatie neplacuta pe care o pot experimenta unele persoane. Aceasta senzatie de amortire poate fi cauzata de diferite afectiuni sau traumatisme care afecteaza sistemul nervos sau circulatia sangelui. Este important sa se acorde atentie simptomelor de amorteala picior stang si sa se identifice cauza subiacenta, deoarece tratamentul adecvat poate ajuta la ameliorarea sau rezolvarea problemei.

Cauzele amortelei piciorului stang

Există mai multe cauze posibile ale amortelei în piciorul stang, inclusiv:

 • Neuropatie periferică: Aceasta este o afectiune in care nervii periferici sunt afectati, ceea ce poate duce la senzatia de amorteala, furnicaturi sau durere.
 • Hernie de disc: O hernie de disc în zona coloanei vertebrale inferioare poate exercita presiune asupra radacinilor nervoase, determinând aparitia amorteala piciorului stang.
 • Tulburări de circulatie: Problemele de circulatie, cum ar fi ateroscleroza sau cheagurile de sange, pot interfera cu fluxul sanguin către picior, cauzând amorteala.
 • Sciatica: Aceasta este o afectiune caracterizata prin iritarea nervului sciatic, care poate provoca dureri, amorteala sau furnicaturi în zona piciorului stang.
 • Diabetul: Persoanele cu diabet pot dezvolta neuropatie diabetică, care poate cauza amorteala și alte simptome la nivelul picioarelor și membrelor inferioare.
Vezi si:  Coxartroza se poate vindeca

Tratamentul amortelei piciorului stang

Tratamentul pentru amorteala piciorului stang depinde de cauza subiacenta a simptomului. Este important să consultați un medic pentru a obține un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Unele opțiuni de tratament care pot fi recomandate includ:

 • Fizioterapie: Exercițiile și tehnicile fizioterapeutice pot ajuta la îmbunătățirea circulației și la reducerea simptomelor de amorteala.
 • Medicamente: Unele medicamente, cum ar fi analgezicele sau antiinflamatoarele, pot fi prescrise pentru a ameliora durerea și inflamația asociate cu cauza amortelei.
 • Intervenție chirurgicală: În cazuri severe sau atunci când alte opțiuni de tratament nu sunt eficiente, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a corecta problema fizică care cauzează amorteala piciorului stang.
 • Controlul afecțiunilor subiacente: Dacă amorteala este cauzată de o afecțiune preexistentă, cum ar fi diabetul, controlul acelei afecțiuni poate ajuta la reducerea simptomelor.

Prevenirea amortelii piciorului stang

Desigur, prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratarea. Există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a reduce riscul de a dezvolta amorteala piciorului stang:

 • Menținerea unei greutăți corporale sănătoase: Excesul de greutate poate exercita presiune suplimentară asupra picioarelor și nervilor, crescând riscul de amorteala.
 • Menținerea unei posturi corecte: O postură adecvată poate ajuta la evitarea presiunii excesive asupra nervilor și a coloanei vertebrale inferioare.
 • Evitarea expunerii la temperaturi extreme: Expunerea prelungită la temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate poate afecta circulația sanguină și poate duce la amorteala.
 • Efectuarea exercițiilor fizice regulate: Activitatea fizică regulată poate îmbunătăți circulația sanguină și poate întări musculatura, reducând riscul de amorteala.

FAQs despre amorteala piciorului stang

1. Care sunt simptomele asociate cu amorteala piciorului stang?

Pe lângă amorteala în sine, unele persoane pot experimenta furnicaturi, senzații de arsură sau slăbiciune în piciorul stang.

Vezi si:  Durere de masea tratament

2. Cât de des trebuie să caut ajutor medical pentru amorteala piciorului stang?

Este recomandat să consultați un medic dacă amorteala piciorului stang persistă sau este însoțită de alte simptome sau afecțiuni preexistente.

3. Pot să scap de amorteala piciorului stang prin schimbarea stilului de viață?

Schimbările în stilul de viață, cum ar fi menținerea unei greutăți corporale sănătoase și efectuarea exercițiilor fizice regulate, pot ajuta la reducerea riscului de amorteala piciorului stang, dar este posibil să fie necesar și un tratament specific, în funcție de cauza subiacentă.

4. Amorteala piciorului stang poate fi un simptom al unei afecțiuni grave?

Da, în unele cazuri, amorteala piciorului stang poate fi asociată cu afecțiuni grave, cum ar fi neuropatia periferică sau hernia de disc. De aceea, este important să solicitați evaluarea medicală adecvată pentru a determina cauza simptomelor.

În concluzie, amorteala piciorului stang poate fi cauzată de diferite afecțiuni sau traumatisme și necesită evaluare medicală pentru a stabili cauza subiacentă și un plan de tratament adecvat. Prin menținerea unui stil de viață sănătos și prin urmarea recomandărilor medicale, este posibil să se reducă simptomele și să se prevină recurența acestora.


Postări similare:

Photo of author

George

Andrei este un pasionat călător și explorator al noilor țări și culturi. Își petrece timpul liber descoperind locuri fascinante și adunând experiențe unice. Pe blogul nostru, împărtășește poveștile și sfaturile sale din călătoriile sale din întreaga lume, inspirându-i pe alții să exploreze frumusețea diversității globale.

Lasă un comentariu