Localizare Istoric Potentialul comunei Turismul Primaria Informatii de interes public Transparenta decizionala Transparenta decizionala
  TURISMUL

  Tinutul padurenilor
  Obiceiuri populare
  Obiective turistice
  Evenimente
  Pensiuni turistice
  Centrul Local de Informare Turistica
 
 
 
 
Obiective turistice


Biserica fetelor. Este o pestera cunoscuta sub acest nume pentru ca felele din împrejurimi obisnuiau sa mearga acolo pentru a invoca spiritele s-a le ajute la maritat, Înauntru se afla un izvor din care fetele beau apa sa aiba noroc de copii multi si sanatosi.
La întoarcerea în sat ele îl întâlneau pe cel care urma sa le fie sot.

Linia îngusta de cale ferata a fost construita în 1900 pentru transportul minereului de fier la Uzinele de fier din Hunedoara. A fost prima linie de cale ferata din judetul Hunedoara. Lucrarile de arta ale acestei linii se mai vad si astazi.

Furnalul de la Govajdia, astazi dezafectat, a fost consiruit în 1806. La vremea lui s-a numarat printre cele mai mari si mai moderne furnale din Europa.
Fonta fabricata aici a fost utilizata la piesele de rezistenta din structura turnului Eiffel.
Arborele de lalele. Cateva specii de arbori exotici s-au aclimatizat foarte bine la Ghelari, in ciuda altitudinii de 750 m. Printre acestea se numara si "Arborele cu lalele", o raritate pe care localnicii o admira de zeci de ani. Primavara este incarcat cu flori galbene care seamana foarte bine cu binecunoscutele lalele. În centrul localitatii Ghelari se gaseste arborele de lalele.
 
   

Localizare Istoric Potential Turismul Primaria Informatii publice Transparenta decizionala SVSU Opinia cetatenilor Home